CANVAS

酒吧

beijing, china | 北京

interior design | 室內設計

Photo: Kin Lo Photo all rights reservered

 
 

Space Modification Unit, was appointed by Janes + Hooch to design their spin off in the heart of Beijing.

Acknowledging the essence of Canvas, the bar is conceived by the desire to provide a space that represent both the chic cool independent bar that is at the same time just enough understated to be the stage for different alcohol brand pop-ups to invest their aesthetics.

SMU HAS CONSTRUCTED A RAW, MINIMAL SPACE TO MAXIMISE FLEXIBILITY AS A CANVAS FOR CONSTANT INNOVATION AND CREATION. IT EXISTS IN CONTRADICTION AS WELL IN HARMONY WITH ITSELF AND THE REGULAR EVER- CHANGING ADDITIONS. The generous Oval-Shape Bar Island creates many opportunities of visual social interaction in all directions. THE BAR ISLAND RESULTS IN A CONFIDENT, DISCRETE ELEGANCE THAt ANCHORS AS A DRAMATIC FEATURE.

Material Palette is tonally matching its surrounding and contrast in texture. The lightning hoop that acts as an anchor and becomes the focal point and signature of the bar. The integrated linear RGB LED lighting on the perimeter of the space makes it easy to change the mood and look to adapt any special events and themes.